Centrum Dialog
Naše projekty

New Dawn children centre

Umístění: Nairobi, Sinai, Kenya
Popis projektu: Škola byla otevřena v roce 2004. Má dvě pobočky, z nichž tato jedna je v chudinské čtvrti Sinai, která je součástí slumové oblasti s více než půl milionem obyvatel. V této části hlavního města Nairobi je velmi vysoká míra nezaměstnanosti. Lidé se snaží vydělávat si svými malými obchůdky, službami (např. praní prádla), nebo odchází za prací do centra města. Bohužel ne všichni mají možnost si něco vydělat a tak je v oblasti i velká kriminalita. Také děti jsou velmi často nuceni vydělávat peníze, namísto chození do školy. Proto vznikl tento projekt.

Cílem několika dobrovolníků, kteří školu založili, bylo dát šanci dětem, které by do školy normálně nechodily. Chtěli jim dát kvalitní vzdělání a tím snížit dětskou práci, dětskou prostituci a násilí v této oblasti. Do školy dnes chodí děti, které žijí v těch nejhorších životních podmínkách. Dnes se tu vzdělává na 360 dětí ve věku od 4 do 14 let.

Do budoucna bychom ve škole chtěli otevřít počítačové kurzy pro děti i dospělé. A snem skupinky je najít a koupit vlastní pozemek, kde by mohli provozovat také střední školu.
Kontakt: Lucie Tamášová, lu@centrumdialog.cz, tel. 605 246 227, Centrum Dialog, o.s.

Fotogalerie