Centrum Dialog

Adopce pomáhá - Příběh Mariam: Chci stavět domy

Přinášíme vám příběh Mariam, která je v projektu Adopce jiż od roku 2003, a za tu dobu ušla velký kus cesty! Její adoptivní rodiče ji podporují již 4 roky a za tu dobu se jí podařilo projít střední školou a připravuje se na vysokou školu, kde by ráda studovala architekturu.  

“Jmenuji se Mariam Dalanda Bah a studuji na škole La haute maree v Conakry. Momentálně chodím do 13. třídy a po jejím skončení bych moc ráda studovala architekturu. Už od malička chci být architektkou, stavět domy je mým velkým snem. Maminka mi zemřela a tatínek se znovu oženil. Mám mladšího bratra a sestru, ale já bydlím u babičky z tatínkovy strany. Do školy jezdím s tátou na motorce, protože škola je hodně daleko. Vlastně se celý den učím, nejdřív ve škole, potom doma a pak jdu brzy spát. Moc ráda čtu, doma máme ale jen jednu nebo dvě knihy a tak jezdím do knihovny, která je také velmi daleko od místa, kde bydlíme. Mám i další sny. Jedním z nich je vdát se a založit rodinu. Také bych se ráda podívala do Evropy a třeba tam jednou i studovala – jsou tam lepší podmínky. Pro dívku je složitější žít a realizovat se v Guineji. Když nemá odvahu, nebude studovat.” 

 

Mariam ještě vzkazuje: “Moc bych chtěla poděkovat adoptivnímu rodiči a všem adoptivním rodičům, kteří podporují děti z chudých rodin bez toho, že by je kdy viděli nebo znali osobně. Moc jim děkuji a přeji hodně odvahy v tom, co dělají. Díky jejich podpoře dnes můžu chodit do školy a dál věřit svým snům.” #PošliŠpuntaDoŠkoly 

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy