Centrum Dialog

Často se nás ptáte...

Často se na nás obracíte se stejnými dotazy. Proto jsme odpovědi pro adoptivní rodiče sepsali na jedno místo, aby pro vás byly přehledné a vždy snadno dostupné.

Platby - termíny plateb, částka, číslo účtu, variabilní symbol…

Při zakládání adopce jste s námi uzavřeli darovací smlouvu. Tu byste měli mít u sebe podepsanou oběma stranami. Pokud smlouvu nemůžete najít, obraťte se na nás na centrum@centrumdialog.cza pošleme vám kopii.

Ve smlouvě najdete všechny důležité informace:

  • Údaje o osobě, na kterou je vaše adopce vedená (firma, škola, soukromá osoba,...) - může se lišit s kontaktní osobou.
  • Číslo účtu (51-168 765 0257/0100) - máme po celou dobu stejné číslo.
  • Variabilní symbol vašeho dítka - jednoduše je to stejné číslo pod kterým je vedeno v naší databázi (začíná vždy na 10…, 30…nebo 60…). Na variabilní symbol prosím při platbě nezapomínejte, jinak se platba automaticky nespáruje s adopcí a administrativní program eviduje chybně “nedoplatek” a pošle vám emailové připomenutí.
  • Termín plateb/platby - trimestrální nebo roční - podle toho, jak jste si nastavili frekvenci.
  • Platnost smlouvy na dobu neurčitou.

 

Doba platnosti darovací smlouvy a její ukončení

Darovací smlouva se uzavírá na dobu neurčitou. Není tedy nutné v dalším kalendářním roce podepisovat novou. Pokud nedojde k zásadním změnám v uvedených údajích, stačí jedna smlouva na celou dobu trvání adopce. V případě ukončení adopce také není nutné smlouvu písemně vypovídat, ale stačí dohoda po telefonu nebo emailu. Dohodnutá výpovědní lhůta 3 měsíce je pro nás praktická v případě potřeby hledání nového adoptivního rodiče. Získá nám tak nějaký čas, aby dítko nebylo náhle bez prostředků a nebyla ohrožena kontinuita jeho studia. Záleží ale vždy na okolnostech a důvodu ukončení adopce.

 

Co hledat v “rodičovském rozhraní”?

  • Certifikát adopce ke stažení.
  • Detailní informace o vaší adopci - kdy adopce začala, kontaktní osobu v ČR i v Africe, dosavadní platby, případné nedoplatky aj.
  • Potvrzení o daru pro daňové účely ke stažení.
  • Informace o posílání zásilek do Afriky - co balíček nesmí obsahovat, doporučená velikost kvůli případnému placení cla a doporučení, co je vhodné dítěti posílat, co jej potěší. Adresu a jméno afrického koordinátora - adresáta zásilky - si s námi raději vždy ověřte předem, aby byla aktuální.

 

 

Nenašli jste zde odpověď na vaše otázky? Zavolejte nám na tel: 608 917 760 nebo napište na centrum@centrumdialog.cz.

 

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy