Centrum Dialog

Centrum Dialog na Barevné devítce

  Dne 25. 8. 2012 se v pražských Vysočanech v parku Podviní konal multikulturní festival Barevná devítka, kde se návštěvníci měli možnost seznámit s kulturou, tradicemi, hudbou či kulinářskými specialitami různých etnických a národnostních skupin, které žijí na území České republiky.

Centrum Dialog na této skvělé akci nemohl chybět! Ve stánku našeho sdružení jsme pořádali unikátní autorskou výstavu fotek s názvem „Afrika očima dětí“. Tato výstava probíhala zároveň jako doprovodný program festivalu od 21.8. do 25.8. 2012 v nákupní Galerii Fénix, Vysočany. Výstava zachycuje portréty afrických dětí a životní podmínky, ve kterých vyrůstají, hrají si a chodí do školy. Fotografie vznikly v Guineji a Keni, kde Centrum Dialog působí se svými projekty již 14. rokem. Výstava měla u veřejnosti velice pozitivní ohlas.

Součástí našeho působení na festivalu byl již tradičně prodej fairtrade výrobků, jejichž výtěžek putuje na projekty Centra Dialog v Africe. V neposlední řadě jsme zde informovali návštěvníky festivalu o již dlouhodobě probíhajících činnostech našeho Centra, jako jsou např. Adopce afrických dětí – projekt pomoci na dálku či další rozvojové programy v Keni a Guineji, ale zejména také o nově vznikajících aktivitách, jako je například projekt Afro Caffé – akční kávové večery se smyslem, prostřednictvím kterých bychom chtěli otevírat a diskutovat témata o Africkém kontinentu, která vás zajímají.

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy