Centrum Dialog

Conakry se stalo “Světovým hlavním městem knih” pro rok 2017!

Jedinečný projekt, ve kterém od roku 2001 UNESCO každoročně vyhlašuje jedno hlavní město, které se po celý rok pyšní titulem ”Světové město knih”. Nápad okamžitě zaznamenal veliký úspěch a nyní se už tímto oceněním může pochlubit 17 světových měst, mezi nimi např. Madrid, Montreal, Ljubljana, Port Harcourt, Yerevan a další.  Podpořit projekt a “nakoupit” další knižní tituly můžete do konce prosince skrze účet Centra Dialog, o.p.s. 51-168 765 02 57/0100 pod variabilním symbolem 60055. 

Jak mohou města uspět?

Porota složená ze zástupců tří hlavních odvětví knižního průmyslu (Mezinárodní nakladatelská asociace, Mezinárodní spolek knihoven a institucí a Mezinárodní spolek knihkupců) vybírá z mnoha přihlášených měst, právě to, které předvedlo nebo navrhlo nejlepší projekt podporující čtení a literární gramotnost. Porota hodnotí zejména potenciální dopad představeného programu, rozsah a kvalitu všech kandidáty navržených aktivit. Nominace na toto ocenění nezahrnuje peněžní výhru, nýbrž uznání nejlepšího programu věnovaného knihám a čtení.

Rok 2017 patří Conakry!

“Světovým hlavním městem knih” pro rok 2017 dosáhlo hlavní město západoafricke Guineje - Conakry. Conakry uspělo díky kvalitě, rozmanitosti a propracovanosti představeného projektu. Jak mnozí z vás ví, Centrum Dialog, o.p.s. působí v Guineji a mnoha čtvrtích Conakry od roku 2000.

Protože vnímáme celý projekt jako nesmírně inspirativní, rozhodli jsme se i my zapojit do programu a věnovat celý rok 2017 knihám v Conakry. Některé z našich škol už své knihovny mají, další se je chystají v blízké době otevřít. Naším cílem je vybavit naše knihovny alespoň tisícovkou knih a poskytnout je tak nejen studentům škol, ale i široké veřejnosti.

Podpořit projekt a “nakoupit” další knižní tituly můžete do konce prosince skrze účet Centra Dialog, o.p.s. 51-168 765 02 57/0100 pod variabilním symbolem 60055. 

Cena jedné knížky je průměrně vypočítaná na 130 Kč. Knihy budou nakoupeny na místě, přímo v Conakry. Takto pořízené knihy pak budou sloužit místním školním knihovnám. 

 

 

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy