Centrum Dialog

Dostavme společně třídy ve škole Thomase Sankary! Udělejte si radost a pomozte nám!

Základní škola Thomas Sankary vznikla ve čtvrti Matam Lido v hlavním městě Conakry ve spolupráci s Centrem Dialog. Nese jméno hrdiny Thomase Sankary, bývalého prezidenta státu Burkina Faso. Tým, který školu založil je veden naším dlouholetým spolupracovníkem, dnes již lékařem – Abdoulem Bahem. Budova i dříve fungovala jako škola, ale byla ve stavu, který vyžadoval alespoň základní úpravy. Ty proběhly v létě 2009, kdy došlo k opravě střechy, schodů a podlah. Děti mohou školu navštěvovat i o prázdninách, kdy zde probíhají prázdninové kurzy pro děti, které potřebují dohnat učivo, aby mohly v pořádku nastoupit do dalšího ročníku. Aktuálně do školy chodí celkem 205 dětí, z nichž 45 jsou podporovány českými adoptivními rodiči. Škola by akutně potřebovala vybudovat nové třídy pro další ročníky. 

Za tu dobu, co Centrum Dialog funguje, se nám podařilo mnoho dobrého. Díky podpoře adoptivních rodičů z Čech vystudovaly anebo stále studují, až na 4 tisícky dětí z Keni a Guineje. Protože věříme, že vzdělání je nejlepší formou pomoci, stáli jsme u zrodu 12 škol a školek. Ty kromě vzdělávání dětí, řady kulturních a volnočasových aktivit, pořádají i kurzy analfabetizace pro dospělé. Mimo to naši dobrovolníci provozují zdravotní centra, organizujeme osvětové programy na prevenci ženské obřízky a pořádáme řemeslné a zemědělské. Podporujeme také menší projekty, spoluzakladáme centra naděje pro děti ulice, sirotčince či projekty založené na mikropůjčkách. Na všech projektech plně spolupracujeme s místní komunitou – bez nich by nic z toho nebylo možné...

Má to smysl...

Vánoce jsou tady! Podpořte s námi tento unikátní projekt a pomozte nám dostavit třídy ve škole Thomase Sankary! Projekty lze podpořit částkou 500, 1 000, anebo i vyšší. My Vám za to pošleme řádnou darovací smlouvu, kterou si můžete odečíst ze základu daně a certifikát, ať jste si 100% jistí, že Vaše peníze budou použité pro fantastický účel!

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy