Centrum Dialog

Píšeme dětem!

Půl roku uběhlo jako voda a opět nastává chvíle, kdy můžete sednout k počítači a napsat elektronický dopis svému adoptivnímu dítěti. Poslat mu otázky, co vás zajímají, napsat pár slov povzbuzení ve studiu nebo jen milý pozdrav a přání pěkných dnů. Až budete mít hotovo, tak nám dopis prosím pošlete a my ho přidáme k těm desítkám dalších, které tu na malé i velké špunty budou čekat. Na konci října pak přijde den, kdy všechny dopisy pošleme emailem koordinátorům do Afriky. Ti je vytisknou a předají dětem. Máte chuť psát? Tak jdeme na to!

Jak na elektronický dopis

  1. Otevřete si word a napište dítěti, co si vaše srdce žádá. Můžete do textu vkládat i rodinné fotografie či obrázky. Ideální rozsah je jedna A4.
  1. Do záhlaví dopisu napište ID dítěte a jeho jméno, aby se dopis dostal do správných rukou.
  2. Hotový dopis převeďte do formátu PDF, aby se nerozházel text a obrázky
  3. PDF nám pošlete do 31.10. na adresu centrum@centrumdialog.cz. Do předmětu emailu uveďte Dopis + ID dítěte
  4. Ozveme se vám, že byl dopis v pořádku přijat. V tuto chvíli si můžete oddechnout a v klidu čekat na odpověď.  

 

Chcete psát a neumíte jazyk? Nevadí, pomůžeme vám!

V případě, že nemluvíte stejným jazykem jako vámi adoptované dítě, tak můžete nově využít možnosti překladu. Nejpozději do 10.10. nám prosím pošlete vaše dopisy v českém jazyce a my zajistíme jejich překlad do angličtiny či francouzštiny. Naše kapacity jsou omezené, ale budeme se snažit vyhovět všem! Zároveň budeme moc rádi, když se mezi vámi najdou dobrovolníci, kteří by byli ochotni nám s překlady pomoci. Společně to určitě dáme!

 

V této chvíli pracujeme na materiálech, které vám usnadní a zpestří komunikaci s vašimi dětmi. První z řady těchto materiálů naleznete zde i ve své emailové schránce na začátku října!

 

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy