Centrum Dialog

Podpořte dobrou věc! Sháníme novou budovu pro Kibera Utu Centre

Za tu dobu, co Centrum Dialog funguje, se nám podařilo mnoho dobrého. Díky podpoře adoptivních rodičů z Čech vystudovaly anebo stále studují, až na 4 tisícky dětí z Keni a Guineje. Protože věříme, že vzdělání je nejlepší formou pomoci, stáli jsme u zrodu 12 škol a školek. Ty kromě vzdělávání dětí, řady kulturních a volnočasových aktivit, pořádají i kurzy analfabetizace pro dospělé. Mimo to naši dobrovolníci provozují zdravotní centra, organizujeme osvětové programy na prevenci ženské obřízky a pořádáme řemeslné a zemědělské. Podporujeme také menší projekty, spoluzakladáme centra naděje pro děti ulice, sirotčince či projekty založené na mikropůjčkách. Na všech projektech plně spolupracujeme s místní komunitou – bez nich by nic z toho nebylo možné...

Podpořte s námi o Vánocích unikátní projekty – sháníme novou budovu pro Kibera Utu Centre. Projekt lze podpořit částkou 500, 1 000, anebo i vyšší. My Vám za to pošleme řádnou darovací smlouvu, kterou si můžete odečíst ze základu daně a certifikát, ať jste si 100% jistí, že Vaše peníze budou použité pro fantastický účel!

Kibera Utu Centre bylo založeno s prvotním cílem dát šanci na vzdělání sociálně a ekonomicky znevýhodněným dětem. Toto je důvod, proč více než třetina dětí neplatí školní poplatky další třetina platí méně než polovinu standardního školného. Škola taky začala dětem zcela zdarma poskytovat denně až tři jídla, a zaručuje jim tak vyváženou a zdravou dietu. Za těch pár let, co škola funguje, se Kibera Utu Academy i přes velká omezení stala jednou z nejžádanějších škol v okolí. Limitovaný počet tříd ale nutí zakladatele odříkat žádosti o přijetí a udržovat stálý počet žáků alespoň do té doby, než budou mít dostačující prostředky na její rozšíření.

A jaký je náš cíl?

Právě rozšíření školy je v současnosti velikou výzvou pro zakladatele školy. Nedaleko budovy je dům na prodej, který by poskytl ideální prostory pro výuku. Bohužel je prodejní cena domu stále nad finanční možnosti našich keňských přátel - byla stanovena na 1 250 000 českých korun. Rozhodli jsme se proto naše přátele podpořit a zkusit získat finanční prostředky v Evropě.

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy