Centrum Dialog

Rytmy linoucí se do dáli a škola obsypána dětmi

  Sobotní odpoledne na konci května v jedné z našich škol Kirikou ve čtvrti Caporo v hlavním guinejském městě Conakry bylo protkáno nadmíru živou zábavou. Všude plno dětí nejrůznějšího věku ve slavnostním oblečení, malé slečny s překrásnými účesy. S blížícím se koncem školního roku se množí oslavy, které dětem zvýrazňují předěl mezi školním rokem a prázdninami, umožňují představit to, co se naučily, divadelní scénky, ocenit nejlepší studenty. Především je to ale velká zábava, kde nakonec všichni prostě a jednoduše tancují, mladí, staří, prostě všichni.

Takové události logicky přecházejí nemalé přípravy, od vymyšlení programu, kostýmů, výběru hudby, scénografie módní přehlídky po pronájem židlí (zejména pro rodiče dětí), pódia, ozvučení nebo plachtové stříšky chránící před slunečními paprsky.

Odpoledne vyšlo krásně i přesto, že už pomalu začíná období dešťů a tak člověk nikdy přesně neví, jak to vyjde. Zrovna dnes ráno lilo jak z konve. Jediná malá komplikace nastala, když v generátoru došel benzín a na dvacet minut utichly rytmy, které pohybovaly všemi těmi vyšňořenými človíčky.

Rozzářené tváře jak dětí, tak organizátorů za veškeré úsilí během příprav ale rozhodně stojí !

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy