Centrum Dialog

Slavný malijský zpěvák Salif Keita navštívil naši školu v Conakry!

Slavný malijský zpěvák Salif Keita přezdívaný Hlas Afriky včera navštívil naši školu v Conakry, která nese jeho jméno! Děti i učitelé se na tuto událost pečlivě připravili a událost se těšila i pozornosti novinářů, které poté odvysílaly reportáž v celostátních médiích. Salif Keita zároveň založil nadaci na pomoc albínům, kteří jsou na africkém kontinentě často perzekuováni.  
See video

 

Slavný zpěvák Salif Keita přijal pozvání zakladatele školy Josepha Tolna. Využil svou přítomnost v Guineji u příležitosti svého koncertu, který se konal minulou sobotu v kongresovém centru Palais du peuple v Conakry. Podle našeho koordinátora Josepha Salif Keita hodnotil tuto návštěvu jako první a zdaleka ne poslední krok ke vzájemné spolupráci. Hodlá se do školy vrátit a pověřil svého manažera pro Guineu, Tidiane Soumah ze společnosti Tidiane World Music, aby se školou byl v pravidelném kontaktu. 

 

Škola Salif Keita byla založena v roce 2005 s cílem zlepšit přístup ke vzdělání v oblasti Kenien. Je jednou ze škol, se kterými aktivně spolupracujeme. Joseph Tolna a jeho tým pojmenovali školu jménem Salif Keita za jeho neúnavné prosazování panafrické spolupráce, nezávislosti, soběstačnosti, emancipace a dědictví africké kultury. Salif Keita, přímý potomek hrdiny Soundiata Keïta, zakladatele staré malijské říše, byl dokonce 19. července 2010 Africkou Unií jmenován velvyslancem míru, aby podpořil "řešení konfliktů a prosazení míru na kontinentu ".

 

Škola Salif Keita je mimo jiné inspirována také dílem a poselstvím spisovatele Sila:

  • rovnost práv a příležitostí
  • uznání osobní a kulturní rozmanitosti
  • rozvoj poznání nad rámec toho, co je přijímáno jako absolutní pravda
  • svoboda myšlenek a názorů
  • odmítnutí násilí

O dětech-albínech ze školy Salif Keita si můžete přečíst v našem starším článku: http://www.centrumdialog.cz/.../albini-pod-africkym-sluncem

 

 

 

 

 

 

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy