Centrum Dialog

Vernisáž “Afrika očima dětí” úspěšně za námi. Děkujeme!

Tak a je to za námi! Dlouho připravovaná a opěvovaná „Afrika očima dětí“, vernisáž fotografií pořízenými keňskými dětmi, proběhla úspěšně - kavárnu Platýz jsme zaplnili do posledního místečka a společně s koordinátory jsme si osvětlili nejen, jak fotky vznikaly, ale slyšeli jsme i příběh adoptivní maminky Simony Stašové. Celá akce se nesla opravdu v příjemném duchu, nejvíce pozornosti samozřejmě strhla patronka projektů Centra Dialog Simona Stašová, její herecký kolega Marcel Vašinka a keňští koordinátoři James Omollo, Ahmed Ibrahim a Lucie Tamášová.

Po úvodním focení ze všech možných i nemožných uhlů jsme se pustili do besedy, kdy jsme si nastínili proč a za jakých podmínek fotografie vznikaly. Koordinátorům i dětem patří obrovský obdiv a naše hluboká úcta i vděk.

Do organizace vernisáže jsme všichni vložili spoustu energie. A to se nám určité vyplatilo! Na tomto místě proto chceme poděkovat nejen adoptivním rodičům, díky kterým se nám podařilo obstarat dětem fotoaparáty, naším šikovným dětem, které nafotily jejich každodenní život, ale taky Alimu Baristovi, profesionálnímu fotografovi, který se dětem věnoval po odborné stránce.

Tohle všechno byla ale jenom první polovina cesty k vernišáži. Dále je třeba vyzvednout práci našich koordinátorů Jamese, Adady a Charlese, kteří se postarali o bezproblémové předávání fotoaparátů a fotografií mezi dětmi, dále děkujeme firmě Cewe Foto, za to, že nám fotografie vytiskla a manželům Donutilovým za poskytnutí prostorů Cafe Platýz.

Pokud vás vernisáž “Afrika očima dětí” a potažmo projekt Adopce afrických dětí zaujal, můžete se zapojit. Všechny důležité informace najdete na webu Centra Dialog o.p.s. Pokud si nemůžete dovolit financovat vzdělání dítěte sami, můžete ho „adoptovat“ společně se skupinou přátel, spolužáků nebo třeba partou kolegů z práce.

Za veškerou podporu a pomoc moc děkujeme!

Často kladené otázky a odpovědi k projektu
ADOPCE AFRICKÝCH DĚTÍ NA DÁLKU
ve formě e-booku ke stažení.

Formulář byl odeslán, děkujeme.

Nejnovější zprávy